Hier vindt je leuke en leerzame appjes voor kinderen. Vraag wel eerst altijd toestemming aan je ouders voordat je een app gaat downloaden en installeren, want sommige appjes kunnen geld kosten. Als apps geld kosten staat het bij de omschrijving. Soms kun je een paar spelletjes van een app gratis doen voordat er gevraagd wordt om de app te kopen. Vraag dit dan ook aan je ouders.

Planetarium4E

Voor de beginnende astronoom een “must-have”. Deze app is onlangs in de Playstore verschenen voor android. Gemaakt door studenten voor het project Sterren Schitteren Voor Iedereen. Mooie vormgeving, duidelijke informatie, handig te bedienen (ook voor kinderen) en mooie plaatjes. Deze app heeft het totale pakket. Gratis Nederlands en zonder reclame. Omdat de app nieuw is wordt er nog aan gesleuteld dus mocht je opmerkingen, complimenten of feedback hebben dan zal ik zorgen dat het bij de makers terecht komt. Ik mag natuurlijk nog niets vertellen over de ontwikkelingen, dus houd de app èn deze website in de gaten. Je kunt de app downloaden door hieronder op de Google Play afbeelding te klikken.
Planetarium4E
nasaspacecraft3d

Spacecraft 3D

Dit is een spectaculaire augmented reality (AR) app. Wat erg verrassend is zijn de verschillende ruimtesondes die je kunt bedienen. Je kunt ze van alle kanten bekijken en de instrumenten laten tonen. Met een (hier te downloaden pdf) ondergrond kun je de leukste dingen doen met deze app.
Via deze link ga je naar YouTube naar de preview van deze app. (Wordt geopend in nieuw venster)
apple1 google1
space journey

Amazing Space Journey

Dit een app die gebruik maakt van augmented reality. Door de app te installeren en te richten op de poster, kun je de planeten zien draaien en leuke foto’s maken. Zeker het proberen waard. Klik hier voor de poster. Je kunt de app ook zonder poster gebruiken en genieten van de planeten in ons zonnestelsel.
apple1 google1

Be a Martian

Een Engelstalige app over Mars. Deze app staat boordevol foto’s die de marswagens Curiosity en Opportunity op Mars hebben gemaakt. De makers hebben echt geprobeerd om je een voorstelling te geven van hoe Mars eruit ziet als je op Mars bent. Dit alles aangevuld met leerzame video’s over Mars en zijn missies.
apple1 windows1
Izonnestelsel

iZonnestelsel

Voor deze app heb je ook het boek nodig van iZonnestelsel. (Te koop in de bekende online boekenwinkels). Dit is werkelijk geweldig gemaakt. Leuk voor jong en oud! Met dit boek en de app begeef je je in de wereld van augmented reality zoals geen enkele app dat kan. In het boek staan leerzame onderwerpen over astronomie aangevuld met een geprojecteerd zonnestelsel, een asteroïde en nog veel meer. Dit is echt een topapp! Klik hier voor een filmpje.
apple1 google1
  • 50492Totaal aantal bezoekers:
  • 1Bezoekers op dit moment online: