Op deze pagina staan tips en trucks die handig kunnen zijn bij het gebruiken van sterrenkundige apps. Ik krijg gelukkig veel reacties van bezoekers die tips hebben. Deze wil ik graag met jullie delen.


Apple heeft in 2014 bekend gemaakt dat de iPad 2 langzaam aan het eind van zijn leven komt. Het schijnt dat er door Apple ongeveer 5 jaar updates worden gemaakt voor een bepaald toestel. In dit geval de iPad 2 dus. De nieu
we iOS besturingssoftware zal uiteindelijk niet meer ondersteund worden door het “verouderde” toestel. Op zich natuurlijk geen probleem, zolang alles netjes werkt. Wat goed is om te weten is dat de app makers de updates hierop aanpassen. Ze maken bij een update van een app dan geen update voor een bepaald toestel zoals de iPad 2. Dit is inmiddels gebeurd voor de app Spacecraft 3d. iPad 2 ondersteund deze app niet meer. Je kunt Spacecraft 3d dus niet updaten en gebruikmaken van nieuwe toevoegingen en verbeteringen.

 


Wil jij je iPhone- of iPad-scherm ook donker hebben als je aan het waarnemen bent? Daar zijn natuurlijk al instellingen voor in je telefoon. Ik kreeg bijgaande link voor nuttige tips om je scherm nog donkerder te kunnen zetten.


Virtual Reality apps zijn in opmars. Het klinkt misschien logisch maar deze apps werken meestal niet op een tablet. Je hebt namelijk -voor het beste resultaat- een VR-bril nodig. Alhoewel ik VR-brillen heb gezien die zo groot zijn als een tablet (VR-Pc bril bijvoorbeeld), heb ik er geen eentje gezien waar ook een tablet in past. De huidige tablets zijn misschien wat te zwaar op je neus. Misschien iets voor de toekomst 😉

 


Een VR-bril kun je kopen bij verschillende winkels. Goedkope en dure. Je kunt er ook zelf eentje maken. Als je op deze link klikt kun je er zelf eentje maken. Een stuk karton (pizzadoos) en twee lenzen en je kunt aan de slag.

 

Zelf ook een goede tip of truck? Ik hoor het graag!

  • 27108Totaal aantal bezoekers:
  • 1Bezoekers op dit moment online: