De top 10 van de beste “sterrenkundeapps”. De apps in deze lijst worden veel gedownload en gebruikt. Heb jij een app die volgens jou absoluut in dit rijtje thuishoort laat het mij dan weten via het reactieformulier of de blogpagina.

1.

skyview

Skyview (free)

Wat mij betreft de absolute nummer 1! Richt je telefoon of tablet naar de lucht en sta versteld van de mogelijkheden! Je kunt nu kijken naar sterren, planeten en nog veel meer. De app is gratis te verkrijgen en de gratis versie is zonder reclame. De gekochte versie laat je ook zien waar er bijvoorbeeld ruimteafval zweeft. Een echte aanrader. De app is makkelijk te bedienen en geeft direct de benodigde informatie. Dit is de enige app die echt altijd op mijn device staat.
apple1 google1

2.

Planetarium4E

Voor de beginnende astronoom een “must-have”. Deze app is onlangs in de Playstore verschenen voor android. Gemaakt door studenten voor het project Sterren Schitteren Voor Iedereen. Mooie vormgeving, duidelijke informatie, handig te bedienen (ook voor kinderen) en mooie plaatjes. Deze app heeft het totale pakket. Gratis Nederlands en zonder reclame. Omdat de app nieuw is wordt er nog aan gesleuteld dus mocht je opmerkingen, complimenten of feedback hebben dan zal ik zorgen dat het bij de makers terecht komt. Ik mag natuurlijk nog niets vertellen over de ontwikkelingen, dus houd de app èn deze website in de gaten. Je kunt de app downloaden door hieronder op de Google Play afbeelding te klikken.
Planetarium4E

3.

nasaspacecraft3d

Spacecraft 3D

Dit is een spectaculaire augmented reality (AR) app. Wat erg verrassend is zijn de verschillende ruimtesondes die je kunt bedienen. Je kunt ze van alle kanten bekijken en de instrumenten laten tonen. Met een (hier te downloaden pdf) ondergrond kun je de leukste dingen doen met deze app.
Via deze link ga je naar YouTube naar de preview van deze app. (Wordt geopend in nieuw venster)
apple1 google1

4.

waze

Waze

Waze is een social navigatie app. Hij staat in deze lijst omdat de huidige navigatietechnieken veel te danken hebben aan de ruimtevaart. Met deze app kun je met andere Waze weggebruikers route informatie delen. Bijvoorbeeld een mobiele snelheidscontrole, file, afsluitingen of andere gevaren op de weg. Met deze app heb je altijd de actuele reisinformatie.
apple1 google1 windows1

5.

Izonnestelsel

iZonnestelsel

Voor deze app heb je ook het boek nodig van iZonnestelsel. (Te koop in de bekende online boekenwinkels). Dit is werkelijk geweldig gemaakt. Leuk voor jong en oud! Met dit boek en de app begeef je je in de wereld van augmented reality zoals geen enkele app dat kan. In het boek staan leerzame onderwerpen over astronomie aangevuld met een geprojecteerd zonnestelsel, een asteroïde en nog veel meer. Dit is echt een topapp! Klik hier voor een filmpje.
apple1 google1

 

  • 23108Totaal aantal bezoekers:
  • 0Bezoekers op dit moment online: