Clear Outside

De meeste mensen zijn geïnteresseerd in het weer overdag. Clear Outside geeft ook de verwachte weersituatie aan van de komende nachten. Heel erg handig voor het voorspellen van waarneem momenten. Ook dauw en wind zijn in deze app meegenomen. Het blijft natuurlijk wel een voorspelling.
apple1 google1

Polar Scope Align

De Poolster is dè ster om een telescoop goed op te kunnen uitlijnen, zodat de sterren nauwkeurig gevolgd of gezocht kunnen worden. Bij het maken van astrofoto’s met een telescoop is het nauwkeurig volgen van sterren een must. Deze app kent veel verschillende poolzoekers van telescopen en bovendien ook handig voor je locatie en de tijd.
apple1
stellarium

Stellarium

Stellarium wordt veel gebruikt op de laptop en PC. Van dit geweldige programma is ook ook een app verschenen. Dit is een betaalde app (€ 1,99), met dezelfde functies als je gewend bent via de laptop of pc.
apple1 google1 

Light Pollution Map

Helder weer op komst? Het waarnemen of fotograferen van de sterrenhemel gaat makkelijker op een donkere plaats. De app Light Pollution helpt daarbij. Een overzicht van de lichtvervuiling op de Aarde, de voorspelling van de stand van de maan en de zon en zelf de voorspelling van het noorderlicht zitten in deze app. Een echte aanrader en helemaal gratis.
apple1 google1
Mijn hemel

Mijn hemel

Mijn hemel geeft je de gebeurtenissen aan de hemel voor de Benelux en de actuele weergegevens op jouw locatie (door middel van de ingebouwde GPS). Het is zoals de titel al doet vermoeden een Nederlandse app. Veel informatie in een handig overzicht.
apple1

Sky Safari Pro

SkySafari Pro heeft de grootste database van elke astronomie app. De app bevat meer dan 740.000 sterrenstelsels en meer dan 630.000 objecten in het zonnestelsel. Inclusief elke komeet en planetoïde ooit ontdekt. Het is een astronomische encyclopedie, met meer Dan 1500 encyclopedische beschrijvingen van de sterrenbeelden, sterren en planeten geschreven door professionals. Dit is een betaalde app.
apple1 google1
  • 83745Totaal aantal bezoekers:
  • 0Bezoekers op dit moment online: