Hier vindt je leuke en leerzame sterrenkundige apps. Vraag wel eerst altijd toestemming aan je ouders voordat je een app gaat downloaden en installeren, want sommige appjes kunnen geld kosten. Als apps geld kosten staat het bij de omschrijving. Soms kun je een paar spelletjes van een app gratis doen voordat er gevraagd wordt om de app te kopen. Vraag dit dan ook aan je ouders.

Relive

Relive is een navigatieapp. Je kunt de app aanzetten voordat je een activiteit gaat doen. De app “trackt” met behulp van GPS jouw locatie, hoogte etc.
Je kunt dit na je activiteit verwerken tot een filmpje met behulp van foto’s die je gemaakt hebt onderweg.
apple1 google1
skyview

Skyview

Wat mij betreft de absolute nummer 1! Richt je telefoon of tablet naar de lucht en sta versteld van de mogelijkheden! Je kunt nu kijken naar sterren, planeten en nog veel meer. De app is gratis te verkrijgen en de gratis versie is zonder reclame. De gekochte versie laat je ook zien waar er bijvoorbeeld ruimteafval zweeft. Een echte aanrader. De app is makkelijk te bedienen en geeft direct de benodigde informatie. Dit is de enige app die echt altijd op mijn device staat.
apple1 google1
exoplanet

Exoplanet

Exoplanet brengt alle ontdekte exoplaneten in kaart. Van elke planeet is er uitgebreide informatie. Bijvoorbeeld de naam, grootte, ontdekkingsmethode en het ontdekkingsjaar. De app wordt regelmatig bijgewerkt met de nieuwste exoplaneten en nieuwe/herziene ontdekkingen.
apple1 windows1

Clear Outside

De meeste mensen zijn geïnteresseerd in het weer overdag. Clear Outside geeft ook de verwachte weersituatie aan van de komende nachten. Heel erg handig voor het voorspellen van waarneem momenten. Ook dauw en wind zijn in deze app meegenomen. Het blijft natuurlijk wel een voorspelling.
apple1 google1

Mijn hemel

Mijn hemel geeft je de gebeurtenissen aan de hemel voor de Benelux en de actuele weergegevens op jouw locatie (door middel van de ingebouwde GPS). Het is zoals de titel al doet vermoeden een Nederlandse app. Veel informatie in een handig overzicht.
apple1

Light Pollution Map

Helder weer op komst? Het waarnemen of fotograferen van de sterrenhemel gaat makkelijker op een donkere plaats. De app Light Pollution helpt daarbij. Een overzicht van de lichtvervuiling op de Aarde, de voorspelling van de stand van de maan en de zon en zelf de voorspelling van het noorderlicht zitten in deze app. Een echte aanrader en helemaal gratis.
apple1 google1

Alien Sky

Alien Sky voorziet je zelfgemaakte foto’s van hemelobjecten.
De meest mooie en bijzonder objecten kun je over je gemaakte foto heen plakken.
Zo kun je een vallende ster plakken op een foto van de lucht, een UFO, planeten en veel meer. Makkelijk te bedienen en je kunt de foto’s zelf gebruiken.
apple1

Be a Martian

Een Engelstalige app over Mars. Deze app staat boordevol foto’s die de marswagens Curiosity en Opportunity op Mars hebben gemaakt. De makers hebben echt geprobeerd om je een voorstelling te geven van hoe Mars eruit ziet als je op Mars bent. Dit alles aangevuld met leerzame video’s over Mars en zijn missies.
apple1 windows1

Solar System Scope

Dit is een app met vele mogelijkheden. Deze app laat de planeten van ons zonnestelsel zien maar heeft ook erg leuke en handige informatie over objecten in het diepere heelal.
Dit een app waar jij je mee kunt vermaken tijdens het wachten in de wachtkamer of in de bus.
apple1 google1

Solar Walk

Leuke app om door ons eigen zonnestelsel te reizen.
Je kunt ook even kijken naar ons eigen melkwegstelsel (tenminste zoals wij denken dat het eruit ziet).
Leuke van deze app is de aanvulling van de satellieten in deze app. Je kunt ze alle kanten opdraaien en goed bekijken.
apple1 google1

Planisphere

Toch lastig om een app als SkyView te gebruiken? Geen nood. Met de app Planisphere heb je altijd je sterrenkaart bij je. Je kunt de planeten en de maan toevoegen. Uiteraard is dit met een knipoog, maar leerzaam over het gebruik van dit “ouderwetse” kaartje
apple1 google1
Izonnestelsel

iZonnestelsel

Voor deze app heb je ook het boek nodig van iZonnestelsel. (Te koop in de bekende online boekenwinkels). Dit is werkelijk geweldig gemaakt. Leuk voor jong en oud! Met dit boek en de app begeef je je in de wereld van augmented reality zoals geen enkele app dat kan. In het boek staan leerzame onderwerpen over astronomie aangevuld met een geprojecteerd zonnestelsel, een asteroïde en nog veel meer. Dit is echt een topapp! Klik hier voor een filmpje.
apple1 google1

  • 83745Totaal aantal bezoekers:
  • 0Bezoekers op dit moment online: