Be a Martian

Een Engelstalige app over Mars. Deze app staat boordevol foto’s die de marswagens Curiosity en Opportunity op Mars hebben gemaakt. De makers hebben echt geprobeerd om je een voorstelling te geven van hoe Mars eruit ziet als je op Mars bent. Dit alles aangevuld met leerzame video’s over Mars en zijn missies.
apple1 google1 windows1
observatory

Observatorium

Observatorium is een prachtige klok. De app laat een grote hoeveelheid astronomische informatie zien. De app beschikt o.a. over een heliocentrisch planetarium, wekker, dag en nacht overzicht op de wereldkaart. De klok is gesynchroniseerd met atoomklokken. Deze app kost €0,99 en alleen beschikbaar voor de Ipad.
apple1
AlienSky (2)

AlienSky

Een app om zelf gemaakte foto’s mee te bewerken. Je kunt je foto “pimpen” met bijvoorbeeld een planeet op de achtergrond naar keuze. Ook kometen, manen, vogels kun op je foto’s plakken. Hieronder twee foto’s die ik zelf heb gemaakt. Soms zeggen foto’s meer dan woorden.
apple1
exoplanet

Exoplanet

Exoplanet brengt alle ontdekte exoplaneten in kaart. Van elke planeet is er uitgebreide informatie. Bijvoorbeeld de naam, grootte, ontdekkingsmethode en het ontdekkingsjaar. De app wordt regelmatig bijgewerkt met de nieuwste exoplaneten en nieuwe/herziene ontdekkingen.
apple1 windows1
Izonnestelsel

iZonnestelsel

Voor deze app heb je ook het boek nodig van iZonnestelsel. (Te koop in de bekende online boekenwinkels). Dit is werkelijk geweldig gemaakt. Leuk voor jong en oud! Met dit boek en de app begeef je je in de wereld van augmented reality zoals geen enkele app dat kan. In het boek staan leerzame onderwerpen over astronomie aangevuld met een geprojecteerd zonnestelsel, een asteroïde en nog veel meer. Dit is echt een topapp! Klik hier voor een filmpje.
apple1 google1
skyeye

SkEye

Deze app heb ik al een paar keer ontvangen voor in de apps lijst. SkEye is een sterrenatlas. Behalve sterren geeft hij ook bijvoorbeeld Messier objecten weer. Ik heb hem al een tijdje op mijn Android device staan. Ik gebruik hem zelf weinig omdat ik het beeld erg onrustig vind. Aangezien ik er al twee keer op geattendeerd ben zal ik hem toch nader onderzoeken. Deze app is alleen te downloaden in de Playstore.
google1
  • 85505Totaal aantal bezoekers:
  • 0Bezoekers op dit moment online: