Be a Martian

Een Engelstalige app over Mars. Deze app staat boordevol foto’s die de marswagens Curiosity en Opportunity op Mars hebben gemaakt. De makers hebben echt geprobeerd om je een voorstelling te geven van hoe Mars eruit ziet als je op Mars bent. Dit alles aangevuld met leerzame video’s over Mars en zijn missies.
apple1 windows1

Planetarium4E

Voor de beginnende astronoom een “must-have”. Deze app is onlangs in de Playstore verschenen voor android. Gemaakt door studenten voor het project Sterren Schitteren Voor Iedereen. Mooie vormgeving, duidelijke informatie, handig te bedienen (ook voor kinderen) en mooie plaatjes. Deze app heeft het totale pakket. Gratis Nederlands en zonder reclame. Omdat de app nieuw is wordt er nog aan gesleuteld dus mocht je opmerkingen, complimenten of feedback hebben dan zal ik zorgen dat het bij de makers terecht komt.
Planetarium4E
observatory

Observatorium

Observatorium is een prachtige klok. De app laat een grote hoeveelheid astronomische informatie zien. De app beschikt o.a. over een heliocentrisch planetarium, wekker, dag en nacht overzicht op de wereldkaart. De klok is gesynchroniseerd met atoomklokken. Deze app kost €0,99 en alleen beschikbaar voor Ipad.
apple1
nasaspacecraft3d

Spacecraft 3D

Dit is een spectaculaire augmented reality (AR) app. Wat erg verrassend is zijn de verschillende ruimtesondes die je kunt bedienen. Je kunt ze van alle kanten bekijken en de instrumenten laten tonen. Met een (hier te downloaden pdf) ondergrond kun je de leukste dingen doen met deze app.
Via deze link ga je naar YouTube naar de preview van deze app. (Wordt geopend in nieuw venster)
apple1 google1

Nasa 3d View

Dit is een hele bijzondere Augemented Reality app. Deze app beschikt ook over Virtual Reality.
Je kunt kijken op een lanceerplatform en je kunt een raket lanceren. Prachtig gedaan!
apple1google1
AlienSky (2)

AlienSky

Een app om zelf gemaakte foto’s mee te bewerken. Je kunt je foto “pimpen” met bijvoorbeeld een planeet op de achtergrond naar keuze. Ook kometen, manen, vogels kun op je foto’s plakken. Hieronder twee foto’s die ik zelf heb gemaakt. Soms zeggen foto’s meer dan woorden.

image2 image1

apple1
exoplanet

Exoplanet

Exoplanet brengt alle ontdekte exoplaneten in kaart. Van elke planeet is er uitgebreide informatie. Bijvoorbeeld de naam, grootte, ontdekkingsmethode en het ontdekkingsjaar. De app wordt regelmatig bijgewerkt met de nieuwste exoplaneten en nieuwe/herziene ontdekkingen.
apple1 google1 windows1
Izonnestelsel

iZonnestelsel

Voor deze app heb je ook het boek nodig van iZonnestelsel. (Te koop in de bekende online boekenwinkels). Dit is werkelijk geweldig gemaakt. Leuk voor jong en oud! Met dit boek en de app begeef je je in de wereld van augmented reality zoals geen enkele app dat kan. In het boek staan leerzame onderwerpen over astronomie aangevuld met een geprojecteerd zonnestelsel, een asteroïde en nog veel meer. Dit is echt een topapp! Klik hier voor een filmpje.
apple1 google1
skyeye

SkEye

Deze app heb ik al een paar keer ontvangen voor in de apps lijst. SkEye is een sterrenatlas. Behalve sterren geeft hij ook bijvoorbeeld Messier objecten weer. Ik heb hem al een tijdje op mijn Android device staan. Ik gebruik hem zelf weinig omdat ik het beeld erg onrustig vind. Aangezien ik er al twee keer op geattendeerd ben zal ik hem toch nader onderzoeken. Deze app is alleen te downloaden in de Playstore.
google1
  • 50491Totaal aantal bezoekers:
  • 0Bezoekers op dit moment online: