Apps die handig zijn om bij je te hebben tijdens het waarnemen.

Sky Safari

SkySafari Pro heeft de grootste database van elke astronomie app. De app bevat meer dan 740.000 sterrenstelsels en meer dan 630.000 objecten in het zonnestelsel. Inclusief elke komeet en planetoïde ooit ontdekt. Het is een astronomische encyclopedie, met meer Dan 1500 encyclopedische beschrijvingen van de sterrenbeelden, sterren en planeten geschreven door professionals. Dit is een betaalde app. De versies gaan tot en met versie 6, die ikzelf regelmatig gebruik. De links naar de betaalde €3,49 App Store en gratis voor Google Play.
apple1 google1
gasgiants

Gas Giants

Gas Giants is een handige  app voor de stand van de manen van de gas planeten in ons zonnestelsel.  Je kunt de tijd verzetten en daarmee bepalen wanneer je het beste kunt waarnemen.
apple1

Comet Book

Weten welke komeet waar staat? Dat kan met Comet Book. Als er kometen zijn die je kunt waarnemen dan is deze app een handig middel. Deze navigatieapp is speciaal voor het zoeken (en vinden) waar kometen staan aan de hemel.
apple1 google1
skyview

Skyview

Wat mij betreft de absolute nummer 1! Richt je telefoon of tablet naar de lucht en sta versteld van de mogelijkheden! Je kunt nu kijken naar sterren, planeten en nog veel meer. De app is gratis te verkrijgen en de gratis versie is zonder reclame. De gekochte versie laat je ook zien waar er bijvoorbeeld ruimteafval zweeft. Een echte aanrader. De app is makkelijk te bedienen en geeft direct de benodigde informatie. Dit is de enige app die echt altijd op mijn device staat.
apple1 google1
stellarium

Stellarium

Stellarium wordt veel gebruikt op de laptop en PC. Van dit geweldige programma is ook ook een app verschenen. De free versie is gratis te downloaden en Stellarium Plus kost € 13,99.
apple1 google1
  • 83745Totaal aantal bezoekers:
  • 0Bezoekers op dit moment online: