De pagina nieuw is voor alle “nieuwe” apps op deze site. De term nieuw heeft dan ook niets met de leeftijd van de app zelf te maken, maar meer met de ontdekkingsperiode. Neem gerust een kijkje. Heb je zelf iets “nieuws” gedownload, laat het me weten.

Planetarium4E

Voor de beginnende astronoom een “must-have”. Deze app is onlangs in de Playstore verschenen voor android. Gemaakt door studenten voor het project Sterren Schitteren Voor Iedereen. Mooie vormgeving, duidelijke informatie, handig te bedienen (ook voor kinderen) en mooie plaatjes. Deze app heeft het totale pakket. Gratis Nederlands en zonder reclame. Omdat de app nieuw is wordt er nog aan gesleuteld dus mocht je opmerkingen, complimenten of feedback hebben dan zal ik zorgen dat het bij de makers terecht komt. Ik mag natuurlijk nog niets vertellen over de ontwikkelingen, dus houd de app èn deze website in de gaten. Je kunt de app downloaden door hieronder op de Google Play afbeelding te klikken.
Planetarium4E

VR Planetarium

Met deze app kun je een reis door ons zonnestelsel maken. De zon en de planeten ze komen allemaal langs. Voor de handigheid heb ik het Russische menu kunnen vertalen naar het Nederlands. Het menu kun je vinden als je naar beneden kijkt met je telefoon. Daar zie je drie blauwe opties. Te weten:

1. Terug naar het begin
2. Centreren/naar het midden
3.  VR modus (reis)

Grafisch mag het wat mij betreft toch nog wat beter. Aangezien dit de enige app is waarbij je echt een reis maakt en de richting gaat die je zelf kiest, vond ik dat deze app zeker een plaatsje verdient in de lijst. Voor Apple is hij niet meer te downloaden. Heel erg jammer.

 google1

Liftoff VR

Van dichtbij een lancering meemaken? Dat kan met deze app. Vlieg mee met een SpaceEx raket terwijl je helpt de missie te voltooien. Je moet namelijk een paar opdrachten voltooien. Probeer met het vizier de groene stippen te pakken of vast te houden. Compleet met geluiden en goede grafische beelden.
apple1 google1

GoPro VR

Geen echte sterrenkundeapp, maar wel een mooie app met mooie video’s van astronomische gebeurtenissen. Typ in het zoekvlak “space” en je kunt mee met het International Spacestation (ISS), een reis maken door het heelal of opstijgen vanuit een graanveld. Hopelijk wordt het assortiment snel uitgebreid met meerder video’s op astronomisch gebied.
apple1 google1

Nasa 3d View

Dit is een hele bijzondere Augemented Reality app. Deze app beschikt ook over Virtual Reality.
Je kunt kijken op een lanceerplatform en je kunt een raket lanceren. Prachtig gedaan!
apple1google1
earth school 2

Earth School 2

De opvolger van Earth School 1. Het spel heeft 6 gratis minigames. De andere 6 kun je erbij kopen. Leerzaam en mooi gemaakt. De is net weer even iets anders dan de vorige editie en uitermate geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar.
apple1google1
realplanetsfree

Real Planets free

Een mooie augmented reality app. Je ziet alle planeten van ons zonnestelsel langskomen. Je hebt voor deze app geen marker nodig om de planeten op te projecteren. Je kunt zelf een mooie achtergrond uitkiezen. Grafisch mag hij nog wel wat verbeterd worden, aangezien sommige planeten wat hoekige vormen hebben in plaats van ronde. In ieder geval de moeite waard om het te plaatsen.
google1
AlienSky (2)

AlienSky

Een app om zelf gemaakte foto’s mee te bewerken. Je kunt je foto “pimpen” met bijvoorbeeld een planeet op de achtergrond naar keuze. Ook kometen, manen, vogels kun op je foto’s plakken. Hieronder twee foto’s die ik zelf heb gemaakt. Soms zeggen foto’s meer dan woorden.

image2 image1

apple1
Solarsystem3d

Solar System 3d

Deze app heb ik al eens eerder gedownload. Ik vond hem toen grafisch niet geweldig en met een lange laadtijd. Inmiddels is de app aanzienlijk verbeterd! Grafisch nog niet optimaal maar wel de moeite waard om hem hier te vermelden. Je kunt met deze app door ons zonnestelsel reizen. Er zit bijvoorbeeld een mogelijkheid in om alle hemellichamen te vergelijken op grootte. Best mooi gedaan. Wel een reclamebalk in het scherm. Klik hier voor een video van deze app.
google1
Heavensabove

Heavens Above

Van deze bekende website heb ik een app gevonden. De app is qua grafische bijzonderheden niet heel spectaculair. De informatie waar het bij deze app om gaat wordt goed en duidelijk weergegeven. De gegevens en berekeningen worden van de website gehaald. Zo kun je zien wanneer het ISS (International SpaceStation) zichtbaar is, de planeten in ons zonnestelsel én (wat ik nog niet vaak heb gezien) er iridium flares zichtbaar zijn. Een iridium flare is een satelliet die op een bepaalde manier naar de aarde gedraaid is zodat het zonlicht de satelliet zichtbaar maakt. Deze app voorspelt het. Helaas wel een balk met reclame en alleen beschikbaar voor Android gebruikers.
google1
proba-v_app_0

Proba V

Op 10 maart 2016 deze app is gelanceerd voor Ios en Android. Proba V is een ESA satelliet die in kaart brengt hoeveel plantengroei er op aarde is en op welke werelddelen. Om de twee dagen stuurt de satelliet zijn observaties zodat de informatie bijgewerkt kan worden. Ik heb hem gedownload. De eerste indruk is goed. Mooi en duidelijk weergegeven. Het zou mooi zijn als je via de kaart ook echt de plantengroei kunt zien. Dit is nu (op mijn Ios) alleen te zien bij informatie, waar ze het beeld van de week wel mooi hebben weergegeven. Deze gratis app bevat geen reclame.
apple1 google1
skyeye

SkEye

Deze app heb ik voor de tweede keer ontvangen voor in de apps lijst. SkEye is een sterrenatlas. Behalve sterren geeft hij ook bijvoorbeeld Messier objecten weer. Ik heb hem al een tijdje op mijn Android device staan. Ik gebruik hem zelf weinig omdat ik het beeld erg onrustig vind. Aangezien ik er al twee keer op geattendeerd ben zal ik hem toch nader onderzoeken. Deze app is alleen te downloaden in de Playstore.
google1
Astropanelapp

Astro Panel

Een nieuwe tip! Astro Panel. Dit is een app voor het weer maar dan in het bijzonder voor (hobby) astronomen. Hij is gratis te downloaden in de Play Store voor Android divices. Ook proberen? Als je op de knop klikt kom je in de store.
google1

 

  • 23108Totaal aantal bezoekers:
  • 0Bezoekers op dit moment online: